New Hampshire kuikens

SKU
new-hampshire-kuiken
Op voorraad

Rustig, goede leggers

Kenmerkend van de New-Hampshire is hun rustige en vertrouwelijke karakter. Al deze kuikentjes zijn gesekst, dat wil zeggen dat u er 95% zeker van kunt zijn dat het hennetjes zijn. Mocht er toch een haantje tussen zitten, mag u deze (als u dat wenst) kosteloos ruilen voor een hennetje.

Kom gerust langs om ze te bekijken!

 

Lees meer over de New-Hampshire kip

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Verzorging

Voordat u de kuikens uit komt kiezen, is het belangrijk om de plaats waar u ze gaat houden goed schoon te maken. De bak waar zij in komen te zitten moet ontsmet worden. Ontsmet de bak niet met bleek, dit is slecht voor de kuikentjes. U kunt bijvoorbeeld een oud aquarium nemen, zo kunnen de kinderen de kuikens goed zien. Het meest gebruikt zijn konijnenkooien met een glazen bovenkant, hier hebben wij goedkope modellen van tijdens de kuikenperiode.

 

De kuikens hebben elke dag even aandacht nodig. Dagelijks zijn schoon water en voer een vereiste. Houdt ook goed in de gaten of de kuikens genoeg warmte krijgen. Wanneer zij binnen staan zal dit geen groot probleem zijn, maar in een buitenhok zijn een aantal voorzieningen noodzakelijk. Zorg dat de kuikens in een bestaand kippenhok een afgezet hoekje hebben. Maak met karton ronde hoeken, hierdoor kunnen de kuikens elkaar niet verstikken als zij in paniek een hoek inrennen. Een droge ondergrond is belangrijk. Hier kunt u zaagsel voor gebruiken, dit draagt ook weer bij aan de isolatie. Een warmtelamp of kunstmoeder is buiten maar ook in huis noodzakelijk om de kuikens warm te houden. Wij adviseren u graag bij de aanschaf van de kuikens over de benodigdheden en het verzorgen van de kuikens.

 

Kuikens huren?

Het is ook mogelijk om een complete kuikenvoorziening bij ons te huren. Op deze manier hoeft u niet alle producten aan te schaffen en hoeft u de kippen niet volledig op te voeden. Onder de huurvoorziening vallen een kunstmoeder, water- en voerbakje, handleiding en de kuikens zelf. De kuikenbak is 125 cm lang, 80 cm breed en 120 cm hoog. De zijkanten zijn van plexiglas, zodat ook kinderen de kuikens goed in de gaten kunnen houden. De kuikenvoorziening wordt veel gebruikt voor winkeliersverenigingen, scholen, zorgcentra en kinderdagverblijven.

 

Wilt u meer informatie over de verzorging van kuikens, of wilt u kuikens kopen? U bent van harte welkom om langs te komen in Stolwijk. Vanaf februari hebben wij verschillende kippenrassen als kuiken. Uiteraard kunt u vooraf even contact opnemen om erachter te komen of het gewenste ras beschikbaar is.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan