Fazanten houden

Fazanten zijn mooie siervogels die onder hobbyisten erg populair zijn. De fazant is de bekendste, in het wild levende hoenderachtige vogel van Nederland. Er zijn veel verschillende soorten fazanten en per soort verschilt het gedrag. Wilt u fazanten houden, dan zult u eerst informatie moeten opdoen. Zo is het bijvoorbeeld onverstandig om meerdere soorten bij elkaar te houden. Hanen dulden elkaar niet en het kan ten koste gaan van de raszuiverheid.  

 

Gedrag

Het gedrag van fazanten verschilt per soort, maar bij de bekendste soorten zijn alle hanen in de paartijd agressief ten opzichte van de hennen. Het is dan ook aan te raden om meerdere hennen samen te houden met één haan, zodat de haan zijn krachten kan verdelen. Dit is van toepassing op de bekende kraagfazanten zoals de Goudfazant soorten en Lady Amherst fazant. Het is, en misschien was dit al duidelijk, ook niet verstandig om meerdere hanen en hennen bij elkaar te zetten. Dit leidt gegarandeerd tot vechtpartijen. Wat wel kan is een groep (verschillende rassen) hanen zonder hennen bij elkaar. Dan hebben ze niets om ruzie over te maken en heeft u een prachtige samenstelling kleurrijke fazanten!

Fazanten kunnen echter wel samen geplaatst worden met veel andere dieren. Zolang er voldoende ruimte is zal een fazant goed samen kunnen leven met rustige diersoorten als kippen, duiven, geiten, pauwen en kleine vogelsoorten.

 

Voeding

De meeste fazanten staan bekend als echte alleseters. Het hoofdvoer is een geperste korrel, en dit wordt aangevuld met onkruid of fruit. De keuze tussen onkruid of fruit hangt af van de soort. Een fazant eet gemiddeld een handje sierhoendervoer per dag. Verder moet er altijd water aanwezig zijn in het verblijf.

Wilt u fazanten houden en wilt u weten welk voedsel bij welke soort past? Neem dan gerust contact met ons op.

 

 

Neem contact op

 

 

Ons aanbod

Bij Dierenhandel Hoogendoorn heeft u keuze in allerlei soorten fazanten. Wilt u fazanten houden, maar weet u nog niet welke soort(en) u wilt aanschaffen? Bekijk dan snel ons aanbod. We hebben een wisselend aanbod, dus het is sowieso verstandig om eerst contact met ons op te nemen.

 

Aanbod fazanten

 

 

We hebben naast fazanten nog veel meer prachtige dieren op voorraad. Voorbeelden hiervan zijn konijnen, kippen en kwartels. We zijn de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland, dus u kunt vanzelfsprekend ook voer en andere benodigdheden bij ons kopen. U kunt zelfs op maat gemaakte dierenverblijven bij ons kopen!

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u fazanten houden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen om u te laten adviseren. We hebben altijd veel mooie fazanten in huis, kom gerust eens langs om ze te bekijken.

 

Neem contact op