Op voorraad

De eerste indruk van een Cochin-kriel is die van een ‘bal veren op pootjes’. Deze kippen staan bekend als echte knuffelkippen. Wilt u ook een lieve en rustige kip in uw tuin of op het erf rond laten scharrelen? Dierenhandel Hoogendoorn biedt kippen van dit prachtige ras te koop aan.

Alles wat u nodig heeft voor uw Cochin

Naast dat wij mooie gezonde Cochin kippen verkopen, bieden wij u ook allerlei benodigdheden aan. Uw kippen verdienen de zorg die ze nodig hebben! Kies bijvoorbeeld voor een comfortabel kippenhok, dat geheel op uw wensen is afgestemd. Wij bieden namelijk maatwerk én bouwen op locatie. Wij vertellen u ook graag meer over de voeding die uw kip gezond houdt.

Een vriendelijk en rustig kippenras

Cochin kippen zijn snel en eenvoudig tam te krijgen. Perfect als u een rustig kippenras zoekt. Ze vliegen nauwelijks, daarom is een laag hek voldoende om de kippen binnen het hok te houden. Deze kippen leggen kleine eitjes en worden regelmatig broeds.

Meer informatie of Cochin kippen kopen?

Wilt u meer weten over dit ras? Onze vriendelijke medewerkers vertellen u er graag alles over als u onze dierenspeciaalzaak in Stolwijk bezoekt. Als u ons direct wilt spreken, zijn wij ook telefonisch bereikbaar. Wij staan u te woord via 0182-342859.

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Oorsprong: China

Kenmerken: Cochin kriel lijkt een beetje op een bolletje wol op pootjes. Dit komt door de lage bouw, bevederde pootjes en door de overvloedige bevedering. Al zou u al de veren eraf halen, dan houdt u een minikipje over! Ook de staart is typerend, namelijk een zachte ronde bol.

Eigenschappen: Cochin kriel is makkelijk te houden door hun rustige karakter. Zeker voor kinderen is dit een erg leuk kipje, ook omdat ze er zo leuk bol uitzien. Het zijn net knuffels! Leuke bijkomstigheid is, dat deze kippen door hun bevederde poten uw tuin minder beschadigen dan kippen zonder 'sokken'. De hennetjes leggen vrij weinig eieren en zijn doorgaans snel broeds.

Kleuren: De kleuren die u bij ons het meest aantreft zijn: zwart, buff (zie foto), columbia, parelgrijs, zilverpatrijs, porselein en zwartwit gepareld.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan