Op voorraad

De Marans kip is een grote zwaargebouwde kip en vindt zijn oorsprong in Frankrijk. Hier worden ze veelal gehouden voor het vlees. Maar ook de eieren zijn zeer geliefd bij de boeren. Oftewel, de Marans kip is een typische dubbeldoelkip. Dierenhandel Hoogendoorn vertelt u graag meer over de eigenschappen van deze kip en alles wat erbij komt kijken om kippen te houden.

Een Marans kip kopen

Ziet u het wel zitten om elke ochtend een vers eitje te eten van de Marans kip? Heeft u een grote tuin waar ze vrij kunnen rondlopen of houdt u ze liever in een ren? Het is beide mogelijk. Bijzonder van dit ras is dat ze rode eieren leggen. Vanwege het eiwitgehalte zijn deze erg gezond en natuurlijk bijzonder om te zien! De Marans kippen zijn vertrouwelijk en rustig in omgang. Door ze regelmatig aandacht te geven en goed te verzorgen kunt u een hechte band met de kippen opbouwen. Wij raden u aan om altijd meerdere Marans kippen te kopen. Zo raken ze minder snel gestrest.

Alle benodigdheden voor de Marans kip

Wanneer u kippen wilt houden, moet u uiteraard het een en ander aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan een kippenhok of ren, voer, bodembedekking, schoonmaakmiddelen en bijhorende accessoires. In ons uitgebreide assortiment vindt u alles voor uw kippen. Liever de kippen en bijhorende producten in het echt komen bekijken? Dat kan natuurlijk ook! U bent van harte welkom in Stolwijk. Hier geniet u van 2 hectare aan dierplezier. Vragen? Stel ze gerust door te bellen naar 0182-342859.

€ 0,00 € 0,00

Nog vragen?

Typ hieronder de letters en cijfers

Oorsprong: De Marans komt oorspronkelijk uit de omgeving van het Franse dorp Marans.
Kenmerken: De Marans is vertrouwelijk en rustig in de omgang. Ze kunnen los in de tuin, maar ook gemakkelijk in een grote ren gehouden worden.
Eigenschappen: De haan kan tussen de 3,5 en 4 kilo zwaar worden, de hen tussen de 2,5 en 3 kilo. De hennen leggen ongeveer 150 keer per jaar een heel donker rood-bruin, vrij zwaar ei. Kortom: dit zijn grote kippen die erg vertrouwelijk met hun verzorger kunnen worden!
Kleuren: De Marans is er in de kleuren zwart-koperhals, bruin en vuilwit.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan