Konijnen Houden

Doet u uw kinderen een plezier en geeft u toestemming om konijnen te houden? Of bent u zelf een dierenliefhebber en wilt u voor deze leuke dieren zorgen? Dierenhandel Hoogendoorn vertelt u graag alles wat u moet weten over het konijn. Zo raden wij u aan om altijd twee of meerdere konijnen te houden. In de natuur leven konijnen namelijk ook in groepen. Kiest u er toch voor om één konijn aan te schaffen, dan zult u rekening mee moeten houden dat het konijn veel aandacht nodig heeft.

Konijnen houden: wat komt er allemaal bij kijken?

Allereerst dient u natuurlijk de konijnen uit te zoeken welke u wilt gaan houden. Kiest u voor een Black & Tan konijn, Papillon, Zilvervos of misschien wel een Vlaamse Reus? Om een weloverwogen keuze te maken, raden wij u aan om een bezoek te brengen aan onze dierenspeciaalzaak in Stolwijk. Zo kunt u de verschillende konijnen met elkaar vergelijken en advies inwinnen. Heeft u een keuze gemaakt? Dan is het tijd om alle benodigdheden aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een konijnenhok, voeding, bodembedekking en accessoires. Gelukkig hoeft u daarvoor niet naar een andere speciaalzaak, maar vindt u bij ons alles op één centrale plek.

Hoe verzorg ik een konijn?

Konijnen houden van vezels, daarom is het belangrijk dat uw konijnen de hele dag vers hooi kunnen eten. Daarnaast moeten langharige konijnen goed geborsteld worden om klitten te voorkomen. Controleer ook regelmatig de nagels en tanden. Deze mogen namelijk niet te lang groeien. Ontvangt u graag meer advies of heeft u een vraag? Wij staan u graag telefonisch te woord via 0182-342859 of kom langs!

Bekijk ook eens

grote kippenrassen | taling | hangoor konijn