Konijnen verzorgen

Konijnen zijn ontzettend populair en daar verbazen wij ons niet over. Konijnen zijn erg lieve dieren en konijnen verzorgen is vrij gemakkelijk. U kunt bij ons veel verschillende soorten konijnen kopen, alsmede voeding en konijnenhokken. Kom gerust langs om de soorten te bekijken en u te laten adviseren. Als u ons complete aanbod producten en dieren wilt zien kunt u ook een kijkje nemen in onze webshop:

 

Webshop

 

Huisvesting

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee dient te houden wanneer u konijnen houdt. Konijnen verzorgen begint met een gezonde omgeving en daarom is het belangrijk dat uw konijnen voldoende ruimte hebben om te kunnen bewegen, graven en spelen. Konijnen zijn groepsdieren en daarom raden we u aan om minstens twee konijnen samen te houden.

 

Het is mogelijk om uw konijnen in zowel binnen- als buitenverblijven te huisvesten, zolang er maar een schuilplek aanwezig is waar de konijnen kunnen schuilen tijdens slecht weer. Konijnen houden niet van kou en nattigheid. Als ze natte pootjes krijgen worden ze ook vatbaarder voor ziektes: het is dus erg belangrijk dat uw konijnen te allen tijde droog kunnen zitten!

 

Een konijnenhok moet minstens één keer per week worden schoongemaakt. Bij Dierenhandel Hoogendoorn heeft u een ruime keuze tussen diverse konijnenhokken. Als u geen geschikt model kunt vinden kunnen we ook een konijnenhok op maat voor u maken. Neem hiervoor contact met ons op.

 

Contact

 

Voeding

Wilt u op een goede manier konijnen verzorgen, dan is de juiste voeding van levensbelang. Konijnen kunnen kwetsbare en gevoelige dieren zijn en ze houden niet van plotse veranderingen in hun eetpatroon. Wij voeren onze konijnen een combinatie van conditiekorrel, hooi en wilgentakken. Deze voeding biedt meer dan voldoende voedingsstoffen en beperken de kans op aandoeningen. Vraag ons om advies wanneer u uw konijnen andere voeding wilt geven.

 

Konijnen zijn planteneters dit betekent dat ze behoefte hebben aan vezels. Zorg er daarom voor dat uw konijnen te allen tijde over een onbeperkte hoeveelheid vers hooi beschikken.

 

Konijnen verzorgen

Konijnen verzorgen komt met een kleine handleiding. Sommige konijnen moeten om de zoveel maanden geknipt worden, andere soorten hebben weleens last van klitten in hun vacht. Ook groeien nagels en tanden weleens te lang. Als u hulp nodig heeft in deze situaties kunt u ons altijd om hulp vragen.

 

Bent u geïnteresseerd om konijnen te houden en wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder! We hebben altijd genoeg konijnen in huis die op zoek zijn naar een nieuw baasje. We verkopen onze konijnen vanaf de leeftijd van 10 weken.

 

Contact