Pauwen houden

Pauwen zijn prachtige siervogels die eigenlijk voor ieder groot verblijf een mooie toevoeging zijn. Er zijn veel verschillende soorten pauwen en iedere soort heeft zijn eigen voordelen en kleuren. Wilt u pauwen houden, dan is het aan te raden uzelf goed voor te bereiden. Want pauwen zijn fantastische vogels, maar ze vereisen wel een specifieke aanpak. Het is natuurlijk belangrijk dat u uw pauwen goed verzorgt daarom raden we u aan onze tips goed door te lezen.

 

Gedrag

Pauwen houden er van om vrij rond te kunnen lopen. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat zij op de vlucht slaan. Pauwen zijn groepsdieren, hechte koppels blijven voor altijd bij elkaar. Als hun leefruimte groot genoeg is zullen ze er ook altijd blijven.

 

De ideale groepsgrootte om pauwen te houden is zes tot acht, waarvan er maximaal twee hanen mogen zijn. De hanen bepalen onderling wie de leider is, aangezien er maar één haan is die de hennen mag dekken. Het is wel mogelijk om een jonge haan binnen de groep te laten lopen: de leider maakt hem snel genoeg duidelijk wie er de baas is. Aan te raden is minimaal een haan met twee hennen te houden. Een haan alleen gaat op zoek naar hennen.

 

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om uw pauwen voldoende leefruimte te geven. Als u duidelijk de grenzen van hun terrein aangeeft (met bijvoorbeeld een hekwerk van het liefst een meter hoog) blijven de pauwen hier binnen. Ze kunnen gemakkelijk ontsnappen als ze dat zouden willen, maar zolang u uw pauwen een goede verzorging en huisvesting biedt zullen ze dit niet doen. Pauwen blijven graag wanneer ze het goed hebben!

 

Voeding

Wilt u pauwen houden? Dan is het belangrijk dat u de juiste voeding koopt. Het voornaamste voer voor pauwen zijn granen, zaden en speciale voerkorrels. Als u hier meer over wilt weten kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Contact

 

Soorten

Bij Dierenhandel Hoogendoorn heeft u keuze in verschillende soorten pauwen. Voorbeelden zijn de blauwe pauw, de bonte pauw, de witte pauw en de zwartvleugel pauw. Al deze soorten zijn na 3 jaar volwassen en krijgen allemaal prachtige staarten, soms met meer dan 100 ogen. Een waar sieraad voor uw tuin!

 

Aanbod

 

Dierenhandel Hoogendoorn

Wij hebben altijd veel verschillende soorten pauwen in huis. U kunt naast pauwen ook andere dieren bij ons kopen zoals konijnen, fazanten, vogels en kippen. Naast de dieren zelf verkopen wij ook voeding en andere hulpmiddelen. Als dieren uw hobby zijn, zijn wij uw ideale winkel!

 

Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u pauwen houden? Aarzel dan niet langer en neem contact met ons op!

 

Contact