Siereenden

Als u siereenden aan wilt schaffen bent u bij Dierenhandel Hoogendoorn aan het juiste adres. Wij verkopen veel verschillende soorten prachtige siereenden, waaronder de Bahama pijlstaart, de Amerikaanse wintertaling en de Roodschoudertaling. Vooral die laatste is zeer geschikt voor beginnende dierhouders. Bekijk ons complete aanbod op onze website.

 

Aanbod

 

Gedrag

Siereenden zijn vergeleken met andere siervogels erg gemakkelijk te huisvesten. Ze zijn levendig, gezellig en eenvoudig in de verzorging. Eenden zijn sociale dieren en kunnen met zo’n beetje iedere vogelsoort op een terrein verblijven. De meeste eendensoorten kunnen worden gehouden in paartjes of groepjes van drie. Gemengde groepen met verschillende eendensoorten kunnen beter met elkaar worden gehouden dan groepen van één soort.

 

Huisvesting

Er zijn een aantal dingen belangrijk in eendenverblijven. Het allerbelangrijkste is een vijver of een afgezet stuk sloot: geen eendensoort kan zonder een vijver. In een vijver kunnen ze zwemmen en naar voedsel zoeken, maar ook bijvoorbeeld hun veren verzorgen. Maak het makkelijk voor uw eenden om het water in en uit te kunnen gaan.

 

Het is aan te raden om goudvissen in de vijver te plaatsen. Goudvissen eten de uitwerpselen van de eenden en zorgen er hierdoor voor dat het water helder en schoon blijft. Een filter is in ieder geval aan te raden. Ook is het handig om aan de rand van de vijver grind te plaatsen zodat de eenden geen aarde meenemen naar de vijver.

 

Naast een vijver hebben eenden ook behoefte aan land. U kunt dit stukje land inrichten met bijvoorbeeld lage boompjes en gras. Het landverblijf moet per koppel minstens 3 bij 3 meter groot zijn. Een omheining heeft voor geleewiekte eenden genoeg aan een meter hoogte.

 

Voeding

Er is speciaal voer ontwikkeld voor siereenden dat bij ons te koop is. Granen zijn ook goed om te voeren, zolang dit met mate plaatsvindt.

 

Als u meer wilt weten over het voeden van siereenden kunt u gerust contact met ons opnemen,

 

Contact

 

Dierenhandel Hoogendoorn

U vindt bij ons een grote verscheidenheid aan siereenden. We verkopen allerlei soorten, van groot tot klein. Wilt u uw tuin opvrolijken met een stel siereenden? Neem dan gerust contact met ons op of kom gezellig langs!

 

Contact