Wie zijn wij?

Toen...

Dierenhandel Hoogendoorn BV is opgericht door Koos Hoogendoorn. Koos, afkomstig uit Reeuwijk, was al vanaf zijn 12e jaar bezig met het houden van eendjes, konijnen, kippen en duiven. Na de havo was hem nog niet duidelijk wat hij zou gaan doen, wel graag iets met dieren, maar wat en hoe?

Het eerste baantje dat Koos kon krijgen, was kaaspoetsen in het pakhuis van een kaashandelaar. Na dit een tijdje gedaan te hebben, mocht hij met diezelfde kaasboer mee naar de kaasmarkt om kaas te verkopen. Dit was natuurlijk tien keer leuker dan kaaspoetsen! Na 5 jaar bij de kaasboer heeft hij ook nog eens 5 jaar bij een andere kaasboer gewerkt. Ondertussen handelde hij niet alleen in kaas op de markt, maar ook in dieren bij hem thuis en onderweg. Zodoende werkte Koos op een gegeven moment nog maar twee dagen in loondienst en daarnaast was hij vooral bezig met het handelen in dieren voor zichzelf.

In 1987 is Koos Hoogendoorn officieel voor zichzelf begonnen en in dat zelfde jaar ook getrouwd. Na drie jaar in Gouda te hebben gewoond, is de familie in 1990 naar de huidige locatie in Stolwijk verhuist. Het was een oud varkensbedrijf, waar je nu helemaal niets meer van terug ziet! In de loop der jaren zijn alle oude schuurtjes gesloopt en daarvoor in de plaats zijn de huidige gebouwen gekomen.

 

Nu...

Dierenhandel Hoogendoorn is in de achterliggende periode uitgegroeid tot de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland, met een bedrijfsoppervlakte van zo'n 2 hectare. Maar we zijn meer dan dat. Naast de (oorspronkelijke) dierenhandel zijn we eigenlijk veel meer een dierenwinkel geworden, waarbij we eigenlijk alles verkopen wat u nodig heeft bij het houden van konijnen en knaagdieren, parkdieren, pluimvee, volièrevogels, watervogels enz. Daarnaast hebben we in de jaren 2006-2010 een compleet nieuwe bedrijfstak opgezet, waarbij we ons gespecialiseerd hebben in afrastering. Hierbij hebben we een groot assortiment unieke producten die we zelf importeren. Bovendien kunnen we u extra goed van dienst zijn door onze 'dierenafdeling' te combineren met de afdeling afrastering. Hierdoor kunnen we u voorzien van de juiste producten bij 'maatwerk projecten', projecten waarbij het geheel afgestemd is op uw wensen.

We zijn dankbaar aan een ieder die in de loop der jaren hier gewerkt heeft en hier nu nog werkt. Zij zijn het die energie in dit bedrijf gestoken hebben en geholpen hebben om het op te bouwen zoals het nu is. Bovenal zijn we dankbaar aan de Heere God die het gezegend heeft!

Dierenhandel Hoogendoorn biedt werk aan 6 vaste krachten, naast Koos. Zij verzorgen bij ons de dieren en helpen u als klant in de verkoop. Daarnaast zijn er zo'n 12 oproepkrachten bij ons in dienst, die op de zaterdagen en in de vakanties bijspringen wanneer nodig.

 

Straks...

Dierenhandel Hoogendoorn is een ambitieus bedrijf, specifiek op het gebied van dierverzorging en productontwikkeling. Zo zijn we op het gebied van de dierverzorging een samenwerking gestart met een dierenarts, gespecialiseerd in pluimvee. Hierdoor kunnen we ervaringen wederzijds uitwisselen. Dit heeft in het verleden al geleid tot bijvoorbeeld het aanpassen van het voedingspatroon van diverse diersoorten.

Op het gebied van productontwikkeling kijken we continue naar de wensen van de klant. Dit is duidelijk terug te zien in het aanbod van dierverblijven. Dit aanbod wisselt eigenlijk constant en heeft te maken met de behoeftes wat betreft kwaliteit, budget en model van betreffend hok. Ook zijn we in dit kader in het verleden begonnen met de aanbod van zwarte draadmatten, waarbij onlangs de groene draadmatten toegevoegd zijn aan ons assortiment.

Het is ons streven om de klant zo goed mogelijk te bedienen. Het streven naar een dierverzorging op topniveau en een up-to-date assortiment past hier uitstekend bij. Vandaar ook dat onze klanten uit heel Nederland naar ons toekomen. Wij zien er naar uit u in de toekomst op ons bedrijf te mogen verwelkomen!