kippen-verzorgen

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw kippen is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Maar hoe doet u dit? Allereerst is het belangrijk dat u de juiste omgeving voor de kippen creëert. Kippen houden ervan om vrij rond te lopen, maar een veilige thuisbasis is ook belangrijk. Binnen het assortiment van Dierenhandel Hoogendoorn vindt u verschillende kippenhokken met of zonder ren.

Hoe moet ik kippen verzorgen?

Alle benodigdheden voor uw kippen vindt u in onze webshop. Denk bijvoorbeeld aan voeding, legnesten en bodembedekking. Wanneer u over alle benodigdheden beschikt, kunt u pas echt uw kippen goed verzorgen. Geef uw kippen de mogelijkheid om onbeperkt water te drinken en ververs het regelmatig. Daarnaast speelt hygiëne een grote rol. Maak regelmatig het kippenhok goed schoon zodat uw kippen lang gezond blijven. Om zeker te zijn van gezonde kippen, raden wij u aan om uw kippen regelmatig te laten inspecteren op parasieten. Lopen uw kippen los? Dan is het verstandig bepaalde rassen te kortwieken zodat minder goed kunnen vliegen. Gedurende de nacht kunt u uw kippen het beste in het verblijf houden zodat roofdieren niet bij de kippen kunnen komen.

Kippen verzorgen? Ontvang persoonlijk advies

Uiteraard is elke kip anders en heeft elke soort andere eigenschappen. Onze medewerkers informeren u graag over de verschillende kippensoorten. Onze dierenspeciaalzaak is gevestigd aan de Benedenkerkseweg 107 in Stolwijk. Hier bent u van maandag tot en met zaterdag van harte welkom. Voor vragen of het opvragen van meer informatie kunt u bellen naar 0182-342859.

Bekijk ook eens

konijnen houden | grote kippenrassen | taling