Wie zijn wij?

Het Hoogendoorn-team

Een enthousiast team van jonge medewerkers verzorgt dagelijks met veel plezier de dieren en staat klaar om u te adviseren. Zij streven naar twee doelstellingen: het verkopen van kerngezonde dieren én tevreden klanten creëren en houden. Ze maken graag kennis met u!

Historie

Dierenhandel Hoogendoorn BV is opgericht door Koos Hoogendoorn. Koos was al vanaf zijn 12e bezig met het houden van eendjes, konijnen, kippen en duiven. Na de havo was hem nog niet duidelijk wat hij zou gaan doen. Wel was duidelijk dat het iets met dieren moest zijn.

Koos heeft in de tien jaren die volgde bij kaasboeren op de markt kaas verkocht. Daarnaast is hij in dezelfde tijd gaan inkopen en verkopen. Uiteindelijk werkte Koos nog maar twee dagen in loondienst en daarnaast was hij vooral bezig om te groeien in verkoop van dieren. Dat ontwikkelde goed. In 1987 is Koos Hoogendoorn officieel voor zichzelf begonnen, in datzelfde jaar is hij ook getrouwd.

Familie Hoogendoorn heeft drie jaar in Gouda gewoond, daarna is de familie in Stolwijk gaan wonen. Dierenhandel Hoogendoorn is dus al gevestigd aan de Benedenkerkseweg sinds 1990! Het begon met een oud varkensbedrijf, in de loop van de tijd is alles veranderd. Dierenhandel Hoogendoorn was er voor particulieren, maar heeft ook jarenlang dierenwinkels voorzien van dieren. Door die activiteiten was de naam 'dierenhandel' destijds goed gekozen. Maar door de ontwikkelingen van de laatste jaren klopt dit eigenlijk niet meer…

Wat wij nu doen
Adviseren, dat is het voornaamste wat wij doen. Als u dieren bij ons koopt, gaan wij met u kijken welk ras het beste bij u en uw verblijf past. Daarna vertellen we alles over het houden en verzorgen van de dieren, dit krijgt u ook op schrift mee. Na aanschaf mag u altijd bellen als er vragen of twijfels zijn, onze gespecialiseerde dierverzorgers denken graag met u mee. Wij streven ernaar dat dieren het naar hun zin hebben, bij ons in Stolwijk en bij onze klanten.

Waarom wij dat doen
Wij willen u blij maken met huisdieren. Het houden van dieren is leerzaam en leuk! Weet u bijvoorbeeld dat kippen super tam kunnen worden? Je kunt hier gewoon een leuke band mee opbouwen! Vaak horen wij als klanten terugkomen om voer voor de dieren te kopen hoe leuk zij het met de dieren hebben. Bijvoorbeeld kippen die na een paar weken al op je af komen omdat ze geaaid willen worden. Of een gans die na een tijdje zo tam is dat hij achter je aanloopt als hij je ziet. Daar doen wij het voor, daar worden wij gelukkig van!

Voor wie wij dat doen
Het Hoogendoorn team richt zich nu hoofdzakelijk op de particuliere markt. Wij zien vooral jonge gezinnen of opa's en oma's die met (klein)kinderen een aantal dieren willen houden. Maar dat is niet voor wie wij het alleen doen! Wij maken ook geregeld alleenstaande blij met bijvoorbeeld een vogel als maatje. En klanten die uitgebreide wensen hebben voor dierverblijven. Wij adviseren daarin, gaan op locatie kijken en komen samen met de klant tot prachtige verblijven.  

Met wie wij dat doen
Al lange tijd werken dezelfde mensen bij Dierenhandel Hoogendoorn. Wij werken nu met 10 vaste krachten. Een deel van deze collega's adviseren u als klant. Verder zijn er dierverzorgers die alle dieren goed verzorgen en het bedrijf er zo mooi mogelijk voor u uit laten zien. De dierverzorgers worden met regelmaat begeleid door een dierenarst en ze kunnen aanpassingen door onze timmerman uit laten voeren. Naast deze vaste werknemers zijn wij blij met 15 oproepkrachten die ons op de zaterdagen en in de vakanties helpen. Wij zijn dankbaar aan iedereen die hier in de loop van de jaren heeft gewerkt en hier nog werkt. Zij zijn het die energie in dit bedrijf gestoken hebben en geholpen hebben om het op te bouwen zoals het nu is. Bovenal zijn we dankbaar aan de Heere God die het gezegend heeft!


Wij hopen u eens te mogen adviseren in Stolwijk en u blij te maken met dieren!