Gaasmatten of zwarte draadmatten kopen?

Bent u bezig met het maken van een afrastering? Dan kunt u kiezen voor gaasmatten. Deze gaasmatten worden ook wel draadmatten genoemd en zijn immens populair bij afrasteringen van bijvoorbeeld dierenhokken. Maar ook om accessoires aan de muur te hangen is de gaasmat populair.

 

Doordat de matten verzinkt zijn, zijn zij ook uitermate geschikt voor afrasteringen onder de watergangen. Wanneer u eenden, ganzen of zwanen houdt voorkomt u op deze manier dat zij via het water ontsnappen.

 

We onderscheiden twee soorten draadmatten: verzinkte en zwarte draadmatten vindt u in ons assortiment. Wij raden het aan om voor de zwarte draadmatten te gaan. Deze hebben een beter doorzicht dan de andere matten, de draden zijn gladder en ze zien er luxer uit.

 

Gaasmatten bekijken

 

Verschillende soorten gaasmatten

Er zijn verschillende soorten gaas beschikbaar. De keuze van het gaas is afhankelijk van het doeleinde. Wij geven u graag geheel vrijblijvend advies. De gaassoorten in ons assortiment zijn:

  • Tuingaas. Ons tuingaas is voorzien van sterke en dikke draden. Het Eurofence tuingaas is voorzien van dubbele boven- en onderdraden. Dit maakt het gaas ideaal voor een afrastering aan een slootkant of een hekwerk waar planten doorheen groeien.
  • Volièregaas. Volièregaas wordt voor volières en schanskorven gebruikt. Maar ook voor afrasteringen voor kippen en eenden is dit gaas uitermate geschikt.
  • Schapengaas. Het schapengaas is net een fractie dunner dan de meest gangbare soorten. Kwalitatief gezien is het erg sterk tegen een lage prijs.
  • Harmonicagaas. Harmonicagaas is zeer sterk, maar moeilijk te monteren en strak te krijgen. Vandaar dat wij tuingaas aanraden. Harmonicagaas hebben wij niet standaard op voorraad.

 

Al onze gaasmatten worden aangeboden tegen scherpe prijzen. Wanneer u meerdere matten bestelt, profiteert u van hoge staffelkortingen.

 

Gaasmatten bekijken

 

Draadmatten

Logo keurmerk Stekloos

 

Bijna al onze draadmatten zijn stekloos. Dit houdt in dat er geen scherpe punten of randen aan zitten. Dit maakt de matten bijzonder kind- en diervriendelijk, er vormt zich geen risico dat zij zich hieraan kunnen verwonden. Onze stekloze draadmatten kunt u herkennen aan het logo.

 

Wanneer u een stuk van de gaas- of draadmatten afknipt, doorbreekt u de beschermingslaag. Hierdoor kan het ijzer op dat punt gaan roesten. U kunt dit voorkomen door de open punten te behandelen met zinkspray en een zwarte coating, in het geval van de zwarte draadmatten. Door de zwarte kleur kunt u beter door de matten heen kijken en schitteren zij niet in de zon.

 

Heeft u vragen over de gaasmatten of wilt u draadmatten bestellen? Wij voorzien u graag van een passend advies. Neem contact op voor meer informatie of bekijk de modellen in onze webshop.

 

Gaasmatten bekijken       Neem contact op